Kad li će 7. maj?

Standard

Ovi izbori sve više i više liče na one dečije priče o Deda Mrazu i poklonima koje treba da nam donese, počev od Mirka Cvetanovića koji i malo podseća na njega, mada to ovim političkim takmičarima nije toliko važno. Oni pričaju i pričaju, obećavaju i obečavaju. Slušam sva ova predizborna obećanja i prosto ne verujem šta nam sve nude. A političari svugde, “iskаču” iz vinаriја, plаstеnikа, porodičnih firmi, pa čak i iz štala. Obečavaju i brda i doline, a Srbija bi bila srećna kad bi neko od njih barem i najmanji deo toga ispunio.

A 6. maja sta zaokružiti, čijem obećanju poverovati ili jednostavno kopirati odluke stranih država i predati beo papir? Samo ja ne razumem motiv tog praznog papira jer ni tako građani ništa s time ne dobijaju, i čemu onda sve to?

Kome će Srbija verovati, možda onima koji su nešto malo realniji i ne obećavaju toliko, ili onima koji su davno prešli svoje granice realnosti i više nisu svesni šta govore.

Jedno znam, a znam da nije moguće jer smo mi Srbi takvi, posle Đurđevdana nema kajanja. Nema, zašto nisam za ovog ili onog, jednostavno oni koji pobede sladiće se foteljama neko vreme.

Kad li će taj 7. maj da dođe, dan posle svega, dan bez političkih obećanja..?

Advertisements

2 thoughts on “Kad li će 7. maj?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s