Društvene mreže nove mete političara

Standard

Nije nikakva tajna da su društvene mreže postale popularne među političarima Srbije. Svaki put kada se ulogujem na twitter, vidim već se dodali jos koji profili među ponuđenim za follow. Neko vodi sam svoj profil, dok neko to radi uz pomoć agencije ili jednostavno neko od njihovih asistenta, ali mislim da se do sad niko nije nešto posebno proslavio time sto ga ima svaki dan na nekoj od društvenih mreža.

Često se komunikacija svodi na to da povremeno, bilo na Facebooku ili Twitteru, objave poneki link koji vodi ka tekstu koji je o njima objavljen, bilo na sajtu medija ili sajtu stranke ili organizacije za koju rade. Dok, naravno, ima i izuzetaka koji su malo “kreativniji” i pozivaju na ručak za šaćicu lajkova.

80% političara, a možda i više su na internetu i koriste te svoje profile u svrhu političke kampanje skupljajući što više prijatelja i pratioca. Samo se pitam da li to trajati i posle izbora ili je to samo za sad i do sledećih izbora…

Što se mene tiče, ma mogu oni koliko hoće da budu na bilo kojoj mreži jer ipak je i to nekakav korak napred, ali i desetak unazad kad pročitam neke tvitove koje postavljaju i tad shvatim da nije svako za internet, a pogotovo ne oni.

 

Advertisements

2 thoughts on “Društvene mreže nove mete političara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s