Twitter

Standard

Neverovatno mi je da u današnje vreme neko ne zna šta je Twitter i kako se koristi. Drugačiji je od ostalih društvenih mreža zbog nekoliko razloga. Na Twitter-u postoji opcija za status od 140 slova, gde treba da iskažete svoje mišljenje. Pored toga postoji i deo za privatne poruke koje ne želite da podelite sa svetom.

Ako ste prvi put na Twitter-u onda možete da birate koga ćete da pratite. Da li će to da bude neki prijatelj, neko od poznatijih ljudi iz Srbije ili sveta, ali možete i pronaći neke od uticajnih tviteraša koji su stručni iz ove ili one oblasti. Tvitovanje se može u početku smatrati dosadnim, znam mnoge koji su zbog tog prvog utiska odustali od Twitter-a. Dok postoje oni koji su postali zavisni od te mreže, kao ljubav na prvi pogled.

Evo nekoliko saveta za neki početak, pa može i za malo iskusnije tviteraše:

Budite angažovani. Nemojte samo da objavljujete izreke i čuvene misli jer tako ne koristite pun potencijal Twitter-a, posvetite svoj tvit nekom i spomenite ga, a možete i da odgovarate na tuđe tvitove. Time možete da budete nagrađeni kojim novim pratiocem.

Retweet, retvitujte. Mnogi ne shvataju koliko je važan retvit, on pokazuje vaša interesovanja, slaganja ili neslaganja sa nekim ili nečim. Plus to što s’ time dobijate priliku da i vas neko retvituje i uvuče vas u svet Twitter-a.

Ako hoćete da postignete neki cilj na Twitter-u, kao što je npr. promocija svoj biznisa ili neke akcije, morate da imate pratioce koji će vas podržati. Kako biste to postigli, morate često da dajete korisne informacije, linkove, savete, pa čak i neke konekcije.

Možda je za sve ovo bude potrebno neko vreme i truda, pa i strpljenja, ali se na kraju može ostvariti cilj.

Evo jedna zanimljiva infografika koja pokazuje 4 koraka o razumevanju Twittera.

Advertisements

4 thoughts on “Twitter

  1. Pingback: Чист футуризам « Био-блог

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s