Sneg u decembru!

Standard

Bože mili, čuda neviđenog, sneg u decembru.

Svi su tako iznenađeni ovim snegom, kao da sneg nikad nije padao u decembru. Mislim , jeste da je prošlo nekoliko zima gde je u decembru bila topla jesen, ali ovo što se dešava sad je toliko smešno da mi se plače od tuge. Svi su tako nespremni, a putari pogotovo.

Kilometarske kolone na putevima, onda bebe koje su iznenadile svoje mame i od puteva napravile porodilišta, smrzavanje ljudi, i naravno ne možemo da zaboravimo restrikcije. Svuda sneg koji i dalje pada i gomili se, a putari za sve imaju izgovore. Ili su vozači vozili prebrzo, ili nisu stavili lance pa su zato sletali s puta, a zašto su buduće mame kretale na put u takvom stanju..

Po meni svi su oni krivi, a najviše naša narav i naša nespremnost. Nikad nismo bili spremni ni za neke ozbiljnije stvari, a ni za prošlogodišnji sneg, ni za ovaj, a znajući nas, nećemo ni za sledeći. Dok se ne urazumimo i budemo spremni i kad ne treba, onda kad naiđe neka vanredna situacija i mi budemo spremni imaće poštovanja prema nama.

Update: Autobusevi u Nišu bez zimske opreme

Sinoć oko 21h pri mom povratku kući, autobus je zastao na pola puta i kondukter je obavestio putnike da trebamo da izađemo iz autobusa jer oni nemaju zimsku opremu da voze uz visoku ulicu. Tako da smo se mi putnici, uključujući starije osobe koji su bili većina, izašli iz busa i uputili kroz hladnu noć.

Kako je Niš bio ”iznenađen” snegom, niški javni prevoz skraćuje linije jer njihovi autobusi nemaju zimsku opremu.

Citat koji je direkcija za javni prevoz dala Južnim vestima glasi: – ”Prevoznici su malo nespremno dočekali zimu i nemaju svi autobusi zimske gume ni zimsku opremu da bi smeli da voze na svim linijama. Ili se vozači plaše da voze ili znaju u kakvom su stanju njihovi autobusi” – kaže Ana Nikolić, portparol Direkcije za javni prevoz.

Update: Još jedna stvar gde se sneg koristi kao izgovor.

IMAG1171

 

Advertisements

6 thoughts on “Sneg u decembru!

  1. Sve stoji osim ovog komentara za mamu, koja je bila na putu za porodilište. Ona je iz nekog sela, u blizini Zrenjanina, pa je krenula u porodilište, jer se počela porađati. Nije baš imala izbora. 🙂

    • I te bebice su jedina dobra stvar koja se desila u celom ovom haosu. Poenta je da nisu morale da se nađu u stanju da se nađu u takvoj prilici jer nedelju dana pre toga sneg uveliko zatrpavao Rusiju i niko nije očekivao da će možda i kod nas biti ista situacija.. I ovo važi za putare, ne za mame.

  2. Pingback: Sneg u decembru! | BlaBla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s