Da li je samo 14. februar dan za ljubav?

Standard

love-is

Ovaj dan simboliše ljubav za mnoge, ali ljubav treba da bude važna svakog dana, a ne samo 14. februara.

Volim romantiku koliko i svaka osoba koja je nekad bila zaljubljena, i kažu da je ljubav kao bašta puna cveća koje morati uvek paziti. Ne zalevati samo jednom mesečno i održavati jednom godišnje, potrebna mu je briga ili će inače vremenom tako samo po sebi uvenuti.

Napetost kupovine savršenog poklona juri svakog ko je u paru, ali zašto bi? Zar je zaista važno da li će danas neko dobiti skupocen poklon od voljene osobe ili samo jedan običan cvet, ili ono što je meni mislim najvažnije prisustvo te voljene osobe u svom životu. I na kraju krajeva, mora li da ovaj 14. februar bude samo dan za zaljubljene? Postoje i druge ljubavi koje se ne tiču parova, kao ljubav prema roditeljima, bratu, sestri, najboljem drugu, drugarici, kućnom ljubimcu :), itd.. Kada razmislim, tokom dana zaljubljenih u mom životu jedini koga stvarno pamtim je kada je školski drug kupio čokoladu za mene i ostale devojke iz odeljenja. To je bilo tako jednostavno, nije značilo ništa, a ujedno značilo je tako mnogo. Nije da ostali dani zaljubljenih nisu bili važni, ali jednostavno je u meni sve bilo prema ovom današnjem naslovu.

Nemojte me shvatiti pogrešno, lepo je dati nekome cveće 14. februara, ali je još bolje i divnije ako i volite i darujete im i ostalih 364. dana.

“There is never a time or place for true love. It happens accidentally, in a heartbeat, in a single flashing, throbbing moment.” Sarah Dessen

Advertisements

5 thoughts on “Da li je samo 14. februar dan za ljubav?

  1. Ne priznajem ovaj tzv dan (mo’š misliti) zaljubljenih, to je samo još jedna propagandna
    podmetačina, ispiranje mozga potrošačkim imperativima. Užas koliko ljudi ne misle svojim glavama!

  2. Meni je lep i romantičan, i ne treba mi ništa- sem da je tu i da su moja deca tu…. I više ga volim od predstojećeg bljak- fuj- 8. -marta 😀 sa onom masovnom podelom karanfila 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s